dimecres, 17 d’octubre del 2012

Rooibos changes my nights

Rooibos, el meu gran plaer


Res millor per començar, que cofesar-vos, que mai he estat fan de les infusions: aigua amb un gust no agradable que la mare ens donava quan érem xics i no ens trobàvem molt bé. Tret del te verd, no hi havia cap infusió que trobés agradable.



Tot va canviar quan , fa qüestió de dos anys, vaig fer el gran descobriment: el rooibos.

El rooibos és una planta sudafricana que, al contrari dels que molts creuen, no prové de la planta del te, sinó que és un arbust vermell. Es tracta d'una planta que infusionada i barrejada amb altres fruits, es transforma en una infusió molt agradable i, a més, sense teína.

Entre el munt de beneficis que ens aporta, m'agradaria destacar:

- Equilibrant del sistema nerviós, ja que no conté teína.
- Antihistamínic natural sense produïr somnolència.
- Efecte diurètic suau però eficaç gràcies als equilibris del potassi i sodi, contribuïnt en la prevenció de retenció de líquids.
- Gran ajuda per transtorns gàstrics.
- Beneficiós per les dents i els ossos gràcies al seu alt contingut en magnesi, calci i flúor.
- Efecte antioxidant i antirradicals lliures gràcies a la vit.C, flavonoides, superòxid dismutasa i quercitina; prevenint l'envelliment.
- Beneficiós per alteracions dermatològiques com eczèmes, psoriasis, dermatitis, irritacions, degut al poder antioxidant.
- Gran aport de minerals com el potassi, calci, ferro, magnesi i zinc; resultant molt indicat després de practicar esport.
Com veieu, són moltes les raons per començar a prendre rooibos!

Personalment, prenc rooibos sempre que em ve de gust, però el rooibos que mail falta és el d'abans d'anar a dormir. És prendre el rooibos i tancar el dia. Al dia següent em desperto com nova, carregada d'energia.
Encara que el prengui abans d'anar a dormir, l'aconstumo a preparar just quan acabo de sopar.
1. Agrego una cullera per tassa.
2. Afegeixo aigua bullint a la tetera.
3. S'aconsella deixar la infusió reposar 10 minuts. Tot i això, al contrari del que passa amb el te, quant més temps reposa el rooibos, més deliciós està.
4. Quan el serveixo, afegeixo una cullaradeta de sucre mascobado de les filipines. 
Una altra de les raons per les que m'agrada el rooibos és que tant tel pots prendre calent com fred.

3 comentaris:

  1. ... yo la tomaba sola, sin mezclar con nada, y sin azúcar! bueno con una rodaja de limon o una de naranja... depende!

    un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenas Maria!

      Por costumbre, a la mayoría añado una cucharadita de mascobado por el sabor que deja. Probaré lo que dices a ver qué tal!

      Besos!

      Elimina
  2. Hola Mercè. Fas referència al sucre mascobado, l’únic sucre integral que existeix junt amb la Panela de l’Ecuador. Aquí et deixo un link sobre el sucre on parla del eprill per a la salut que suposa el sucre, ja sigui blanc o moreno i les virtuts del Mascobado. Enhorabona pel blog.

    http://blogcargol.blogspot.com.es/2012/03/el-sucre-blanc-una-droga-i-un-veri.html

    ResponElimina